Mennyibe kerül az egyhetes adriai nyaralással összekötött Sonus Fesztivál?

Mennyibe kerül az egyhetes adriai nyaralással összekötött Sonus Fesztivál?

2018-ban augusztus 19-23. között rendezik meg a SONUS Fesztivált, melyről nagyon sokat hallhattunk az elmúlt időszakban. Az öt éves jubileumi kiadáson a legjobb formájukat mutatták meg a világszerte híres előadók, mint Richie Hawtin, Sven Väth, Marco Carola, Adam Beyer, Ricardo Villalobos. Igen, még Villalobos is a legszerethetőbb oldalát nyújtotta. Számos nagyszerű videó keringett a neten és támasztotta alá saját beszámolónkat is, melyet két részletben publikáltunk és az alábbi linkeken olvashatjátok vissza:
Beszámoló 1. rész
Beszámoló 2. rész

Továbbá egy hónappal a rendezvény után már el is készült a hivatalos aftermovie.

Többen is kértétek a Sonus riportjaink után, hogy osszuk meg veletek, mennyi pénzből lehet kihozni a fesztivált. Miután már el is kezdődött a 2018-as SONUS limitált Early Bird jegyeinek értékesítése, úgy gondoltuk itt az ideje foglalkozni a témával, hiszen sosem lehet elég korán megszervezni az év nyaralását és fesztiválját.

Nyilván az igényeink és lehetőségeink nem egyformák, ezért senki se gondolja azt, hogy pont ennyibe kerülne neki is az egy hetes utazás, mi pl. nem szeretjük szórni a pénzt felesleges dolgokra. Ha szeretnéd minél olcsóbban megúszni, akkor érdemes már nagyon korán elkezdeni a szervezést, szállásfoglalást, jegyvásárlást és összehozni egy olyan csapatot, akikben megbízol és nem fogják az utolsó pillanatban visszamondani az utat.

Belépőjegy:
Ez nagyobb kiadás, de azért a rengeteg élményért, amit az öt napban átélsz, utólag már nem fog érdekelni mennyibe került. A jegyértékesítésnek több fázisa van. A vége 179 Euro. Viszont el is kezdődött a 2018-as széria Early Bird jegyeinek értékesítése melyet 129 Euro-ért már most megvehettek. Abban az esetben, ha érdekel a jövő évi rendezvény, érdemes megváltani a jegyet. Később is még jó áron eladhatjátok, ha nem juttok el.

Jegyvásárlás: Early Bird Jegyek

early bird

Szállás:
Mi februárban foglaltuk le a szállásunkat a booking.com-on. Sok olyan lehetőséget találni az oldalon, ahol nem kell azonnal fizetni. Nyugodtan foglaljatok év elején, ilyenkor sok olcsó apartmant találni még és ha úgy alakul, később is visszamondhatjátok ingyen. Nem muszáj pont Novalja városában keresgélni, ugyanis a közeli városokba indítanak fesztiválbuszt is, de autóval pláne nincsenek ott távolságok. Mi négy fős apartmanban voltunk már második éve, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a tengerre, jól felszerelt konyhával, külön szobával. Ár/érték arányban magasan túlteljesít a hely.
Ára: 450 euro  /6 éjszaka/7 nap  ez körülbelül 35 ezer Ft/fő

Útiköltség:
Budapestről 6-7 óra alatt le lehet jutni. A táv kb 650 km. Horvátországban nincs fix pályamatrica, kapuk vannak ahol helyben kell fizetni. Pag szigetére kétféleképpen lehet lejutni. A Horvátoknál hamarabb lejövünk a pályáról és kacskaringós úton döcögünk a tengerparton, majd komppal átjutunk a szigetre. Ez valamivel lassabb és a sofőr számára nagyobb erőfeszítést igényel, de csodaszép a látvány és jó flash a kompozás is. A másik útvonallal tovább megyünk az autópályán és egy hídon jutunk át Pag másik oldalára. Ez hosszabb távolságra, de gyorsabb. Árban nagyon hasonló, mert a komp közel annyiba kerül, mint a pályadíj és a benzin a hosszabb vonalon.
Magyar matrica: 4780,-
Horvát kapuk+komp: 554 kuna (1 kuna középárfolyamon 42 forint)
Benzin: 33 000 Ft  (Volkswagen Polo-nk van, ami nagyon jól fogyaszt)
Összesen: 15 ezer Ft/fő

Étel-ital:
Mi szándékosan választottunk olyan apartmant, aminek a konyhája fullosan fel van szerelve. Vittünk magunkkal könnyen és gyorsan elkészíthető ételekhez alapanyagokat és főztünk. A helyi éttermek árait nem ismerjük. Nagy bevásárlóközpont van a város szélén, kicsit drágább, mint pl egy itthoni Tesco, de ha valami elfogyott, könnyen be tudtuk szerezni.  Pálinkát vittünk magunkkal, házit 😛
Ár: Kb. 20-25 ezer Ft-ért bevásároltunk és négyen el voltunk belőle egész héten

A fesztivál italárai:
Ez egy kicsit kényesebb téma, a klubbok elég nívósak és mivel ez egy partikomplexum, az árak is elég magasak.
Víz és üdítő: 30 kuna
Red Bull: 45 kuna
Korsó sör: 45 kuna
Corona (0,33l): 50 kuna
Whisky, Vodka, Gin (0,03l): 35 kuna
Azt nyilván nem teheted meg, hogy ne fogyassz semmit a klubban, de a mi taktikánk az volt, hogy autóval mentünk minden nap a rendezvényre és vittünk magunkkal piát is. Ha úgy tartotta kedvünk, csak kiültünk kicsit iszogatni.

15326285_1243310729076630_6800477494559912751_o

Parkolás és Shuttle Bus:
A fesztiválnak van saját buszjárata a közeli városokba.
A buszjegy ára egész hétre 300 kuna, 1 útra 20 kuna.
Mi a kényelmesebb megoldást választottuk, minden nap autóval mentünk a helyszínre és felváltva vállaltuk be, hogy ki vezessen. A helyszíni parkolóba folyamatosan ki lehet mászkálni, közvetlenül a part és a klubok mögött található.
Parkolás ára: 7 kuna / óra
Összesen kb 300 kuna-t fizettünk parkolásra az 5 nap alatt, a kényelem nekünk ennyit megért.

Ezzel a végére is értünk az alapvető költségeknek, szerintünk ezek az információk már egy jó kiindulópont mindenki számára. Mikor összegezzük a kiadásokat, fontos figyelembe venni, hogy itt nem csak egy fesztiválról van szó. Valóban egyben nyaralás is az egész, egy gyönyörű környezetben vagyunk, reggel a lélegzetelállító tenger képe fogad az erkélyről, napközben a tengerparton hesszelünk majd utána bulizunk is. Ugyan ennyi pénzt elköltenénk külön-külön is egy nyaraláson vagy egy fesztiválon. Itt megkapod a kettőt egy az egyben. A legfontosabb az, hogy minél hamarabb kezdjétek el leszervezni és lefoglalni a szállást, megvenni a bérletet, mert minél tovább vártok vele, annál drágább lesz minden.

Persze felmerül a kérdés, miért vennél előre jegyet egy olyan rendezvényre, ahová még a line up-ot sem ismered? Azért, mert minden évben garantált a világszerte legjobb előadók részvétele. A programot a híres Time Warp szervezői biztosítják, akik sosem adják leljebb a színvonalat. Elég csak visszanézni az elmúlt évek line up-jára és magad is megbizonyosodhatsz róla, hogy még nem volt gyenge a SONUS Fesztivál programja soha!

sonus2017

sonus2016

További infokért kövezsd a Sonus Festival Facebookját

és csatalkozz a Sonus Festival Group Hungary csapatához