Hungaricum, avagy magyarok a Balaton Sound porondján!

Hungaricum, avagy magyarok a Balaton Sound porondján!

Unikális találkozásoknak lehetünk szem- és fültanúi a 13. Balaton Sound-on.

Idén köztudott, hogy a Balaton Sound visszaerősíti régi oldalát, azaz több és több underground elektronikus zenei programmal várnak bennünket a szervezők. Ennek nyomán több mint két tucat külföldi vendég érkezik, egészen az A kategóriás fellépőktől friss arcokig, akik még nem voltak a fesztiválon.

 

Ennek nagyon örülünk, de most forduljunk egyet a tengelyünk körül és nézzünk rá arra a tényre is, hogy idén rengeteg hazai arccal találkozhatunk, akik évközben sokat tesznek a szcéna jelenéért.

 

Jó dolog ennyi magyar nevet látni a programokban és még jobb látni, hogy olyan csapatok, mint a Deadcode, a The Etiket, a Be Massive, a LavaLava, a The Debut, a Made Inn, a Truesounds, vagy a Bladerunnaz kiemelt szerephez is jutottak, fémjelezve a programszeleteket jól bejáratott neveikkel, csapatuk tagjaival.

 

Arról nem is beszélve, hogy a programokban szétszórva, sokszor kiemelt szupportként is több magyar jelenet zajlik majd, ugyebár a magyar tenger partján, Zamárdiban, de nézzük is, hogy kiket, hol nem szabad kihagyni a 13. Balaton Soundon!

 

Alapvetően a 4/4 underground vonalából táplálkozó hazai arcokat főként a Boat Party-kon, a TLC stégen, a The Club part menti helyszínen, nyomokban az Elrow színpadán, és a Cápales Gold / Red helyszíneken érdemes keresni.

 

A TLC stéget egyből a kezdőnapon a Be Massive csapat lökt el, miközben a The Club helyszínen Poli vezette fel a Martinez testvéreket, amit Polarize és Jaffa Surfa szettjét követően például Bernathy liveja kísért, további arcokkal a fényes nappalba.

 

A csütörtöki napon a The Club színpadon Shabaam, majd a Mateo & Spirit szettjét követően a hajnali órákat a Sikztah vezényletével felállt The Etiket after töltött meg, ahol például Jay Lument is hallhattuk, de az éjszakát megelőzendően fényes nappal a LavaLava csapat várt minket a TLC-n.

 

Pénteken a Deadcode & Friends teljes erőbedobással veszi birtokba a The Club táncterét, ahol a vendégeik mellett a szokásos HOT X, Gabor Kraft, SanFranciscoBeat trión túl további magyarokkal találkozhatunk hajnalban, mint például Episode1, Man + Machine, vagy CVRDWELL, a TLC stéget nappal a Made Inn, éjszaka pedig a The Debut arcai töltik meg!

 

A szombat is igen ínyenc fogás lesz a zenekedvelőknek, mert a különleges, nappali Gorje Hewek & Izhevski szettet a Truesounds team vezeti fel és le a TLC stégen, a The Club színpad körül pedig a Badgirls-ből ismert James Cole és Collective Machine garázdálkodik legjobb zenéikkel, utóbbi duplázva önmagát az Elrow színpadjára is!

 

A vasárnapra már több millió tánclépést megélt The Club táncterét a Secret Factory zárja majd be hétfő reggel, a TLC stégen pedig a Bladerunnaz arcait hallgathatjuk éjszaka.

 

Tudni kell, a felsorolás nem teljes, hiszen több helyen hallhatunk idén minőségi elektronikus zenét, mint sem, hogy teljes értékűen feltudjuk sorakoztatni azokat a magyarokat, akik idén ott lesznek a Balaton Sound-on, de azért a színe-javát összehordtuk. Irány meghallgatni őket!;)