Kiemelt

ADE Sound Lab: Mély interjúk és lehetőségek feltörekvő zenészeknek

ADE Sound Lab: Mély interjúk és lehetőségek feltörekvő zenészeknek

Ezúttal a DE Brakke Grond lesz az Amsterdam Dance Event fontos helyszíne, ahol csütörtöktől szombatig elmerülhetünk a hangok világában olyan neves művészek jelenlétében, mint DVS1, Gary Numan, Surgeon & Lady Starlight, illetve Tiga & Soulwax.

A Sound Lab program az egyik legbefolyásosabb és nagyon izgalmas része az ADE-nak, demókkal, workshop-okkal, mesterkurzusokkal, a legújabb eszközök bemutatásával, audiovizuális élményekkel, moduláris szintetizátorokkal és live előadásokkal. Az ADE Card megvásárlásával (€ 10,-) a látogatók megismerhetik a Gear Test Lab vezető zenei márkáit és részt vehetnek az ADE MusicTalks-on, ahol mélyreható interjúkat hallgathatnak végig olyan zenei legendáktól, mint DVS1, Gary Numan, Surgeon & Lady Starlight, Tiga & Soulwax. A megvitatásra kerülő témák: „Hogyan játszom élőben” illetve „A hangzásom evolúciója” lesznek.

MusicTalks
Tiga és a Soulwax csapata nem csak kollégák, hanem nagyon jó barátok is. Ezúttal a trió számos személyes és zenei témát tárgyal ki, többek között arról is beszélnek, hogyan befolyásolják őket a New Beat és Electroclash műfajok újjáéledése, aminek ők is szerves része voltak.
Surgeon és Lady Starlight egy közös prezentációt tartanak majd, ahol részletesen mutatják be a hardver setup-juk felépítését és szívesen válaszolnak a közönség kérdéseire is.
Gary Numan a pop és elektronikus zene egyik alapítója Dave Clarke-al fog egy mélyreható beszélgetésbe elegyedni.

ADE Next
Az ADE Sound Lab programja magába foglalja az ADE Next-et is, mely lehetővé teszi a feltörekvő DJ-k, zenészek, producerek számára, hogy új felszereléseket teszteljenek, eszmecserét folytassanak egymással és már befutott művészekkel. Az eseménnyel minden nap lehetőség nyílik rá, hogy bemutassák saját demójukat.

New & Emerging instruments
Továbbá az ADE Sound Lab az a hely, ahol az emberek elmélyülhetnek a hangok világában, de egyben kihívás is számukra, hogy elég innovatívak legyenek a saját hangzásuk megteremtésében. Ezért az ADE felszólította a művészeket, tervezőket, fejlesztőket és várta a projektjavaslatokat “New & Emerging instruments” témában. Végül 8 elmehajlító projektet választanak ki egy premierre, melyet az ADE és a Creative Industries Fund NL támogatnak. A nyitott felhívás célja, hogy a kreatív és kísérleti vállalkozók számára olyan platformot teremtsenek az elektronikus zenei kontexusban, ahol bemutathatják munkájukat.

ADE Sound Lab – Sound | Creativity | Technology

20161021_ADE_Jason_006_3607

Jegyek és további információk:
ADE Sound Lab
Dátum: 2017. Október 19-től 21-ig
Helyszín: Arts Centre De Brakke Grond, csupán 10 percre található az Amsterdam Central Station-től.
Az eseményt csak az ADE Card és az ADE Pass / ADE Conference Pass birtokosok látogathatják.

Az ADE Sound Lab a Creative Industries Fund NL és VSB közreműködésével jöhetett létre, a Festival Hangout támogatásával.

További info: www.amsterdam-dance-event.nl